Köyde 650 Yıllık "beraber Iftar Etme" Geleneği

 Lapseki ilçesine bağlı Karaömerler köyünde 6,5 asırdır devam ettirilen ramazan geleneğine göre köylüler her akşam aynı sofrada toplanıp iftar ediyor.

Lapseki ilçesine bağlı Karaömerler köyünde 6,5 asırdır devam ettirilen ramazan geleneğine göre köylüler her akşam aynı sofrada toplanıp iftar ediyor. İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Karaömerler'de 650 yıldır bir ramazan geleneği yaşatılıyor. Her gün bir aile, iftar yemeği hazırlıyor. Davet veren ailenin evine gelen köyün kadınları, ev sahibine yemek hazırlamasında yardım ediyor. Oruç açma saati geldiğinde köyün kadınları ev sahibinin evinde, erkekler ise köy odasında beraberce yemeklerini yiyor. Bu gelenek sayesinde köylüler bir ay birlikte iftar etme imkanı buluyor. Köy Muhtarı Nurettin Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneğin, köyün kuruluşundan bu yana sürdürüldüğünü söyledi. Köyde 60 hanede yaklaşık 160 kişinin yaşadığını dile getiren Girgin, "650 yıldır bu gelenek sürüyor. Büyüklerimizden böyle gördük ve bu geleneği ramazan ayı boyunca devam ettiriyoruz. Bu mübarek ayın, bu geleneğimiz sayesinde daha bereketli geçtiğine inanıyoruz. Bu ramazan geleneğini bize büyüklerimiz vasiyet etti, bizler sürdürüyoruz. Bizden sonrakiler de sürdürecek" dedi. Karaömerler'in en yaşlısı Halil Şahin ise iftar geleneğinin başka köylere örnek olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz