Köyde devrim yapan ilk bayan muhtar

Kars'ın Kağızman ilçesi Yukarı Kargüney köyünde 150 yıl sonra köyün ilk bayan muhtarı seçildi.

Kars'ın Kağızman ilçesi Yukarı Kargüney köyünde 150 yıl sonra köyün ilk bayan muhtarı seçildi. Muhtarlık seçimleri öncesi ailesi de olmak üzere herkes muhtar olmasını istemedi. Azimle tüm engellemelere göğüs gererek seçimlere girdi ve muhtarlığı kazandı. Köyde bir tabuyu ortadan kaldırarak ilk başta elektrik, su yenileme çalışmalarına öncelik verdi. Arkasından da eksik gördüğü internet hattını köye ilk getiren bayan muhtar oldu. Hayatında her daim doğruluk, dürüstlük ve mazlumun hakkını koruma ilkeleriyle yön vermeye çalıştı. İşte yaklaşık 100 kilometrelik mesafede bulunan Yukarı karagüneyKöyünde gizemli kalmış bir başarı öyküsünü

Reklam
Reklam

SORUNLARA HAKİM

Köyde doğup büyüyen ve sorunlarına hakim olan bayan Muhtar

Tüm zorluklara ve olumsuzluklara karşı direnen ve başarıya hedeflenen

Kars Kağızman Aras Dağları sınırlarındaki Yukarı Karagüney köyünde150 yıllık kuruluş tarihinde ilk bayan muhtar seçilen Gülten Kızıl, bir tabuyu yıkarak adeta devrim yaptı. Muhtarlık seçimleri öncesinde ailesini de karşısına alarak direnen Kızıl, her şeye rağmen seçimlerde erkek rakiplerini ezici arayla geçmeyi başararak galip gelmenin mutluluğunu yaşadı.Gülten Kızıl, ilk başta eksik gördüğü elektrik ve su şebekelerini yenileme işlemini gerçekleştirdi.Kızıl “Ben ne yapabilirim sözünü kendime ilke edindim. Herkes birilerinden bir şeyler yapmasını beklerse başarıya, hedeflere ulaşamayız” diye konuştu.

İLÇEDEN KÖYE GÖÇÜ SAĞLADI

Kağızman ilçe merkezinin havasında, stresinden uzaklaşmak isteyenler doğayla burada iç içe olunca bundan çok etkileniyor. Ve burayı terk etmek istemeyip yaşamlarını burada devam ettirme kararına varıyor. Köye bir göç başladı. İlerleyen yıllarda daha da fazla olacaktır” diyen kızıl, böylece köyden kente değil kentten köye bir göçün başlamasında etken olma özelliğiyle dikkati çekiyor.Kağızman kha muhabiri Ali Çelik'e sorulanlarını aktaran Kızıl, “İnsan isterse yapamayacağı şey yoktur. Adaletli olmak çok önemli. İnsanlar haklarını aramalı. Özenti olmak için değil, çözüm olmak için muhtar oldum. Olaylara gereken tepkiyi ne şekilde ve nasıl yapacağınızı biliyorsanız sonuç alırsınız” şeklinde konuştu. Doğa harikası köy misafirperverliği ile de büyük dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

“Şimdi bizim köyümüz göç almaya başladı.

İNTERNET GETİRTTİ

İletişimin güç bela sağlandığı köyde bu hattı da yenilenmesini sağladıktan sonra köye yine tarihinde bir ilk internet ağını döşeten Topak, birçok muhtar arkadaşına da bu başarılı çalışmasıyla adeta örnek teşkil ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: