Köyde Futbol Aşkı

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı, yaklaşık 2 bin nüfuslu Hasanbey köyünün spor kulübünde 70 genç futbol oynuyor.

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı, yaklaşık 2 bin nüfuslu Hasanbey köyünün spor kulübünde 70 genç futbol oynuyor.

Hasanbeyspor Kulübü Başkanı Halim Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir Bölgesi Marmara Grubu 1. Amatör Lig'de mücadele eden ekibin, önceki yıllarda Süper Amatör Lig'de yer alan ilk köy takımı olduğunu söyledi.

Bir köy takımı olarak çıktıkları Süper Lig'de iki yıl mücadele ettiklerini ve 1. Amatör Lig'e düştüklerini ifade eden Köken, şöyle konuştu:

"Bu yıl grubumuzda ikinciliği hedefliyoruz. Gençlerimize büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 2 bin nüfuslu köyde kurulu spor kulübümüzün alt yapısında 70 gencimiz futbol oynuyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak 2. Amatör U-19 Ligi'ne de katılacağız. Köyde bir spor kulübünü yaşatmak kolay değil. Tek gelirimiz, kulübümüzün işlettiği lokal."

Reklam
Reklam

İlçeye çok yakın olduklarını anlatan Köken, "Futbol sahamızın zemini, içler acısı durumda, tel örgüleri ise parçalanmış halde. Sahamızın bu durumunu ilgili yerlere bildirdik ancak sonuç alamadık. Bizim az miktardaki gelirimizle sahayı düzenlemek mümkün değil" dedi.

Bir köy takımı olarak büyük hedeflerinin bulunduğunu vurgulayan Köken, "Gençlerimiz futbolu seviyor, sahada her şeylerini ortaya koyuyor. Hedefimiz, şampiyonluklar alıp üst liglere çıkmak değil, büyük kulüplere futbolcu yetiştirebilmek" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: