Köyde sayılan mahallelinin suyu kesildi

MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde Barbaros Mahallesi sakinleri, nüfus sayımında Kösbucağı köyünde sayıldıkları için belediye tarafından içme sularının kesildiğini iddia etti.

200 haneli Barbaros Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz hafta çarşamba günü kesilen suyun halen gelmediğini, mutfaklarında bulaşıkların yığıldığını, giyecek çamaşırlarının kalmadığını ve en önemlisi içecek sağlıklı su bulamadıklarını söyledi. Hayırsever bir vatandaşın, mahalleye her gün tankerle su getirdiğini ifade eden mahalle sakinleri, sularının, nüfus sayımında Kösbucağı köyünde sayıldıkları için kesildiğini ileri sürdü. Mahalle sakinlerinden Ali Baba Giray, "Erdemli Belediyesi Su İşletmesi'ne bağlı su şebekemiz, hiçbir uyarı yapılmadan kesildi. Bundan önceki belediye başkanı mahallemize bir hizmet olarak buraya şebeke suyunu getirdi. Yaklaşık 10 yıldır Erdemli Belediyesi Su İşletmesi'ne abone olarak, faturalarımızı günü gününe ödeyerek içme suyundan faydalanıyorduk" dedi.

Reklam
Reklam

Nüfus sayımında Kösbucağı köyünde yazıldıkları için sularının kesildiğini öne süren Giray, "Geçen hafta çarşamba gününden bu yana içme suyu şebekesine su verilmiyor. Kendi imkanlarımızla tankerle mahalleye su getirtip dağıtıyoruz. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.
Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu ise, mahalle sakinlerinin iddiasını yalanlayarak, "Mevcut bölgeye su basan hidroforda meydana gelen arıza yüzünden su verilemiyor. Hidroforun tamiri yapılarak bölgeye yeniden içme suyu verilecektir. Nüfus sayımında Erdemli'de yazılmadıkları için vatandaşımıza su vermemek gibi bir lüksümüz olamaz. Adrese dayalı nüfus sayımında zaten yasa açıktır. İsteyen istediği adreste yazılır. Vatandaşımız Erdemli sınırları içinde yazılmadı diye oradaki insanımızı cezalandırmamız söz konusu bile olamaz. Mevcut hidroforumuz tamir edilir edilmez mahalle halkı içme suyuna kavuşacaktır" dedi.