Köyde Sinema Keyfi

Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Oylum köyünde SineMASAL Açık Hava Sinema Festivali kapsamında açık hava sinema etkinliği düzenlendi.

Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Oylum köyünde SineMASAL Açık Hava Sinema Festivali kapsamında açık hava sinema etkinliği düzenlendi. Köyde oluşturulan açık hava sinemasında köylülere sembolik biletler verilirken, patlamış mısır ve içecek ikram edildi. Film gösterimi öncesi ise flamenko dans gösterisi, jonglör, pandomim, sihirbazlık ve kukla gösterileri yapıldı. Festival sorumlusu Enes Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları proje ile köyleri sinemayla buluşturduklarını söyledi. Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un ardından Rize ile Artvin'de de aynı etkinliği yapacaklarını anlatan Kaya, şöyle devam etti: "Bu masalsı yolculuk ile Türkiye’nin kırsal bölgelerinde yaşayan sosyal olanakları kısıtlı çocuklar, gençler ve köy halklarından oluşan tam 7 bin kişinin sinema ve sanatla tanışma heyecanına ortak olduk. Bu ikinci yılımızda Karadeniz bölgesindeki doğal güzelliklerle birlikteyiz. Samsun, Ordu, Giresun etaplarımızı tamamladık. Bugün de Trabzon etabımızın son günü ve bundan sonrada Rize ve Artvin'e devam ederek festivalin ikinci yılını bitirmiş olacağız." Bu arada, sinema gösterisi sırasında başlayan yağmura rağmen vatandaşların alanı terk etmemesi dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: