Köydeki Tarihi Camiye Restorasyon

GAZİANTEP (AA) - Araban ilçesine bağlı Köklüce köyündeki Osmanlı dönemine ait Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresinde restorasyon çalışması yapılacak.

Araban ilçesine bağlı Köklüce köyündeki Osmanlı dönemine ait Yavuz Sultan Selim Camisi ve minaresinde restorasyon çalışması yapılacak. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ile köydeki camide incelemelerde bulundu.Erdoğan, cami ve minaresinde restorasyon çalışması başlatılacağını, yapıyı ilk günkü gibi orjinal ve sağlam bir yapıya kavuşturacaklarını kaydetti. Üzerine kat çıkılan caminin alt katındaki tüm özelliklerin korunabildiğini ifade eden Erdoğan, "Kitabeler bile mevcut haliyle duruyor. Ancak minaresi aradan geçen uzun yıllar boyunca kış mevsimlerinde yağışlar, şiddetli rüzgar ve donların etkisiyle dış tahripler nedeniyle bir kısım taşlarında çürümeler oluşmuş. Minarenin taşların yüzeyinde oluşan hafif çürümelerde restorasyon çalışması esnasında düzeltilip sağlamlaştırılır" dedi. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de camide geçmiş yıllarda tadilat yapılarak üzerine bir kat daha yapıldığını ancak caminin birinci katı olan orijinal bölümünde doğal yapıların zarar görmediğini söyledi. Güven, "Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak gerekli girişimlerde bulunarak Köklüce köyündeki tarihi Sultan Selim Camisi ile Minaresinde restorasyon çalışması başlatılmasını sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: