Köye Dönen Kızların Saçlarında Çiçekler Açtı

Turgay İPEK / ERZURUM, Uluslararası üne sahip kuaför Harun Cici, 'köye dönüşü ve organik tarımı' teşvik etmek için, kendi olanakları ile

Turgay İPEK / ERZURUM, Uluslararası üne sahip kuaför Harun Cici, 'köye dönüşü ve organik tarımı' teşvik etmek için, kendi olanakları ile baba ocağı olan Tortum'a 17 kilometre uzaklıktaki Alapınar Mahallesi'nde festival düzenliyor. Alapınar'dan kendisi gibi Türkiye'nin dört bir yanına göç edenlerin, doğup büydükleri topraklardan kopmaması için bu yıl ikincisi düzenlenen 'Köye Dönüş Festivali'nde Harun Cici, sanatını konuşturdu. Vadide meyve ağaçlarının altında piknik yapan davetlilere mangal ziyafeti çekildi, ardından semaverlerden çay içilerek hasret giderildi, sohbet edildi. Merkezi Erzurum'da bulunan DADAK üyesi 10 bisikletçi, Erzurum'dan 70 kilometre pedal çevirerek Alapınar'a 3 saatte vardı ve festivale destek verdi. Vatandaşlar da bisikletçilere alkışlarla teşekkür etti. Festivalde Azeri ressam Nevai Metin de Alapınar'da yaşanan köye dönüş sevincini yağlı boyayla tuvale yansıttı.
SAÇLAR ÇİÇEK AÇTI
Festivale katılan çocuk, genç ve yaşlı kadınların saçlarında ilginç tasarımları gerçekleştiren Harun Cici, mesleğini konuşturdu. Bayırlardan toplanan rengarenk çiçekler ve kızarmış vişnelerle harikalar yaratan Harun Cici, kızların ilgi odağı oldu. Yaklaşık yarım saatte Erzrum'un plakası olan 25 kişinin saçında ilginç tasarımları deneyen Cici'ye Erzurumlu kuaför Ahmet Özerbaş da eşlik etti.
'ORGANİK ÜRÜNE TEŞVİK'
Köye dönüşü teşvik için kardeşlerinin de yardımı ile böyle bir festival düzenlediğini belirten Harun Cici, ortaokulu bitirdikten sonra gittiği İzmir'de kuagörlük mesleğinde yetiştiğini ve üne kavuştuğunu anlattı. Ulusarası yarışmalarda ödül aldığını belirten 40 yıllık kuaför Harun Cici, nüfusu giderek azalan Alapınar'ı yeniden eski günlerine döndürmek istediğini söyledi. Alapınar'da organik tarım ve meyveciliği geliştirmeyi hedeflediklerini anlatan Harun Cici şöyle konuştu:
"Organik olarak üretilecek kurufasulye, elma, ceviz, dut pekmezi gibi ürünlerin alıcısı hazır. Herkes köyünde üretilecek ürünleri almak istiyor. Biz üretimi teşvik edecek, pazarlama konusunda destek vereceğiz. Sadece İzmir'de 500'den fazla aile Alapınar'ın ürünlerini almak istiyor. Yıllar önce terk edilen topraklarda elde edilen ürünler, festival kapsamında satılacak. Festivalde kızlarımızın saçlarını Anadolu topraklarından çıkan örgüler sayesinde doğa ile bütünleştirdik. Unutulmasin ki doğa yoksa hiç kimse yoktur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: