Köyler Spor Tesislerine Kavuştu

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kaymakamlığın başlattığı proje kapsamında, 21 köy okuluna oyun parkı ve spor tesisi...

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kaymakamlığın başlattığı proje kapsamında, 21 köy okuluna oyun parkı ve spor tesisi kuruldu.

Kırıkhan Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve DOĞAKA tarafından desteklenen “Sportif eğitim benim de hayalim” projesi meyvelerini verdi. İlçedeki okullarda eğitimin dışında sportif faaliyetlerin de yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 21 köy okuluna çocuk oyun parkı ve spor tesisi kuruldu.

Eylül ayında başlayan çalışmaların ardından, 7 köy okulu spor sahası, 7 köy okulu oyun parkı ve 7 köy okulu da spor egzersiz aletlerine kavuştu. Projenin devamında ise köy çocuklarına yönelik voleybol ve basketbol kursları açılarak eğitim verilecek. Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, eğitimin ve sosyal hayatının gelişiminin çocuklukta başlamasıyla başarıya ulaşacağını belirterek, “Köylerimizin sosyal ve kültürel açıdan gelişimi için bu tür projeleri devam ettireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: