Köylerden günde 110 ton çöp toplanıyor

Kandıra İlçesinin vahşi çöp alanını rehabilite eden Büyükşehir, 6 yıldır da çöpleri İZAYDAŞ’a naklediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra köylerinde evsel atıkların toplanması için büyük bir ekip kurdu. Yaz aylarında günlük ortalama 110 ton çöpü köylerden toplayarak evsel atıkları düzenli olarak depolayan İZAYDAŞ’a nakil eden Park Bahçeler birimi, bu iş için 3 bin 237 adet çöp konteyneri dağıttı. Köylerden günde iki defa toplanan çöplerden elektrik enerjisi de üretiliyor.

ÇÖPTEN ELEKTRİK DE ÜRETİLİYOR

Kandıra’da yüz ölçümü olarak geniş bir alana yayılan köylerde evsel atıkların toplanması planlı bir çalışmayı gerektiriyor. Bu kapsamda organize olan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Birimi, 11 Adet çöp toplama aracı ile çöp toplama hizmetini aralıksız sürdürüyor. Toplanan çöpler ise elektrik enerjisinde kullanılmak üzere İZAYDAŞ’a servis ediliyor.

Reklam
Reklam

GÜNDE 110 TON ÇÖP

Kocaeli ve Kandıra’da vahşi depolama olarak adlandırılan eski çöplüklerin rehabilite edilmesiyle Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına giren köylerde evsel atıkların toplanması ve depolama işini yapan Büyükşehir Park Bahçeler Birimi, günlük ortalama 75 ton çöp topluyor. Bu miktar yaz sezonunda köylerde iç göçün yaşanmasıyla 110 tona ulaşıyor. Tüm köylerde haftada 2 defa çöp toplama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda köylere 3 bin 237 adet çöp konteyneri dağıttı.

KÖYLERDEN İZAYDAŞ’A ÇÖP SERVİSİ

Kandıra ile İZAYDAŞ arasındaki mesafenin uzak olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ilçeye Katı Atık Transfer İstasyonu kurmuştu. Yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan istasyon, yaz aylarında günlük 110 tona çıkan ilçenin çöplerini konteynerlerda sıkıştırıyor. Bu çöpler ise daha sonra kamyonlarla İZAYDAŞ’ın Evsel Düzenli Depolama alanına taşınıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: