Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden Sandıklı'ya yeni hizmet

Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sandıklı'da 9 köyde tuvalet yapılması, 28 köyde 36 takım yangın vanasının uygun yerlere takılması ve 6

Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sandıklı'da 9 köyde tuvalet yapılması, 28 köyde 36 takım yangın vanasının uygun yerlere takılması ve 6 köyde fırın yapılması kararı aldı.

Sandıklı Kaymakamı ve Birlik Başkanı Ali Candan, yaptığı açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yapılan alan çalışmalarında 9 köyde umumi tuvalet olmadığı veya mevcut tuvaletlerin yetersiz olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2 erkek, 1 kadın tuvaleti olmak üzere 9 köyde tuvalet yapılmasına karar verdiğini ifade eden Candan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Köylerimizde tuvalet olmaması büyük eksikliktir. Köylere yapılacak hizmetlerin en önemlilerinden biri hiç kuşkusuz umumi tuvalettir. Birliğimizce yapılan alan çalışmalarında 9 köyümüzde umumi tuvalet olmadığı veya mevcutların yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Birlik Encümenimizde aldığımız kararla 2 erkek, 1 kadın olmak üzere bu 9 köyümüzün her birinde 3 göz tuvalet yaptırılması kararı aldık. Ayrıca yapılan çalışmalarda köylerimizde yangın vanası eksikliği olduğu tespit edildi. Toplam 36 takım son sistem yangın vanası alınarak köylerimize uygun yerde takılması sağlanacaktır. Yangınların olması halinde itfaiye araçlarına kolaylık sağlayacak olan vanalar en kısa sürede alınarak teslim edilecek ve köylerimizin eksiği giderilecektir. Tahmini 120 bin lirayı bulacak bu hizmetler Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin imkanlarıyla gerçekleştirilecek."

Son encümen toplantısında görüşülen bir başka konunun da köy fırınları olduğunu belirten Candan, 2009 yılından bu güne kadar 19 köye fırın yapıldığını bildirdi. Candan, 2012 yılı içinde 6 köye daha ortaklaşa fırın yapımı gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: