Köylerinde Domuz Çiftliği Istemiyorlar

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızıldağ köylüleri, köyleri sınırları içinde bulunan domuz çiftliğinin kaldırılmasını istiyor. Köylüler,...

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızıldağ köylüleri, köyleri sınırları içinde bulunan domuz çiftliğinin kaldırılmasını istiyor. Köylüler, domuz çiftliğinin kokusundan rahatsız olduklarını, çiftlikte kesilen etlerin nereye satıldığını öğrenmek istediklerini belirtiyor.

Köy Muhtarı Mehmet Yılmaz, köyleri sınırları içinde bulunan domuz çiftliğini istemediklerini söyledi. Domuz çiftliliğinden gelen kokudan köylülerin rahatsız olduğunu belirten muhtar Yılmaz, Kızıldağ köylüleri olarak çiftlikte kesilen domuz etlerinin nerelere satıldığını kimsenin bilmediğini kaydetti. Kesilen domuzların etlerinin ilgili kurumlar tarafından takip edilmesini istediklerini belirten Yılmaz, çiftliğin kapatılmasına yönelik bir çok yere başvuruda bulunduklarını ancak bir netice alamadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, "Kızıldağ köylüleri olarak köyümüz sınırları içinde domuz çiftliliği olmasını istemiyoruz. Köylüler, çiftlik yolu üzerinde geçerken burunlarını tıkayarak geçiyor. Çiftlikte kesilen etlerin nereye satıldığı ve nasıl muhafaza edildiğini köylülerde şüphe oluşturuyor. Bazı kişiler otellere satıldığını söylüyor. Bu konuda köylüler olarak tedirginiz. Konuya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın el atmasını istiyoruz. Köyümüzün domuz çiftliği ile anılmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Manavgat'ta bir diğer domuz çiftliği de Çeltikçi köyünde bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: