Köylü Çocuklar Okuma Salonunda Sınavlara Hazırlanıyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Afganlar köyüne Ceylan Kadın Aile ve Çocuk Derneği tarafından açılan Hacı...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Afganlar köyüne Ceylan Kadın Aile ve Çocuk Derneği tarafından açılan Hacı İsmail Türkoğlu Okuma Salonu, çocukların umudu oldu.

Maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemeyen örgenciler okuma salonunda deneyimli öğretmenler eşliğinde sınavlara hazırlanıyor. Okuma Salonu Müdürü İsmail Dil, kayıtlı 60 öğrencinin bulunduğunu ve bu sayının her gün arttığını söyledi. Sınavlarda 400, 420 puan alan örgencilerin olduğunu kaydeden İsmail Dil, amaçlarının çocukları eğitmek ve daha başarılı olmalarına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Okuma salonlarının genelde merkez ve ilçelerde faaliyet gösterdiğini belirten Dernek Başkan Mehmet Ölçer ise "Köydeki örgencilerin birçoğunun maddi imkansızlıklardan dolayı dershaneye gidemediğini biliyorduk. Onlara yardım etmek amacıyla Afganlar köyünde okuma salonu açmaya karar verdik. Öğrencilerimize her türlü imkanı sunuyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz