Köylü Kadınlar Şiddet Konusunda Bilinçlendiriliyor

Mersin’in merkez Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Yenişehir Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ilçeye bağlı belde ve köylerdeki kadınları,...

Mersin’in merkez Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı, Yenişehir Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ilçeye bağlı belde ve köylerdeki kadınları, “Şiddet Kaderiniz Değil” projesi kapsamında yasal hakları konusunda bilinçlendiriyor.

Yenişehir Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan kadınlara yönelik “Şiddet Kaderiniz Değil” konulu proje kapsamında köylerde panel düzenleniyor. Bu çerçevede, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan’ın öncülüğünde ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞÖNİM) desteğiyle Değirmençay beldesinde Uzunkaş köylülerinin de katılımıyla bir panel gerçekleştirildi. Panele, Yenişehir Kaymakamı Özarslan, Yenişehir İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ümit Yıldız, Değirmençay Belediye Başkanı Hasan Ay ile Değirmençay ve Uzunkaş halkı katıldı.

Reklam
Reklam

Kadına karşı şiddeti önlemek, vatandaşları bilinçlendirmek ve şiddete maruz kalan mağdurlara yasal haklarını öğretmek amacıyla düzenlenen toplantıda, ŞÖNİM’de görevli Sosyal Hizmetler Uzmanı Manolya Karaoğlan, 6284 Sayılı Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun içeriği ve şiddet mağdurlarına getirdiği haklarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Toplantıda ayrıca, Avukat Abdullah Bayrak, söz konusu kanunun hukuki boyutu ve yasal hakların oluşumu, Psikolog Şahnur Jamam da şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri ile toplum tarafından yanlış bilinen uygulamaları anlattı.

Kaymakam Özarslan, burada yaptığı konuşmada, kadına şiddet konusunun çok önemli olduğunun altını çizdi. Konuyu her kesime duyurarak, daha geniş kitlelere ulaşmak, kadına yönelik şiddet konusunun ve sorunların daha çabuk giderilmesi noktasında koordineli çalışmalar yapmak amacıyla bu tür toplantılar düzenlediklerini belirten Özarslan, “Projemiz 3 köyümüzde uygulanacak. Amacımız, kırsalda yaşayan kadınlarımızın yasal haklarını kullanmalarının önünü açmak ve bilinçlendirmek. Öncelikli olarak kadınlarımız olmak üzere erkeklere de kadına şiddetle ilgili yasa anlatılmalıdır. Bu yasada kadınlar, kendilerine ne haklar tanılıyorsa bunu bilmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Özarslan, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen Yenişehir İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ümit Yıldız ve personellerine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz