Köylü Kadınlara Uygulamalı Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Veriliyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk defa açılan ev pansiyonculuğu kursunda...

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk defa açılan ev pansiyonculuğu kursunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan ve Dumanlı Köyünde yapılması planlanan “Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Lapseki Kaymakamlığının ortak yürüttüğü ev pansiyonculuğu kursunda kursiyerler uygulamalı olarak eğitim görüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Dönüş Koçak Yolbilir “ Bugün Lapseki Öğretmenler evinde kursiyerlerimizle birlikte ev pansiyonculuğu eğitimi veriyoruz. Uygulamalı bir eğitim bu. Bugünkü programımızda yatak yapma, toz alma, banyo temizliği ve elektrik süpürgesini kullanma var. Yarında kahvaltı servisini yapacağız” dedi. Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi kapsamında ilk turistlerini ağırlamadan önce sıkı bir eğitimden geçen Dumanlı Köyü sakinleri daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için kursa katıldıklarını söyledi. Lapsekili gençlerde ileride iş imkanı bulabilmek için yer aldıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: