Köylü Kadınların Kar Keyfi

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Konaklar köyünde aralarında 75 yaşındaki Huri ninenin de bulunduğu bazı kadınlar, genç kızlar ve çocuklarla köy

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Konaklar köyünde aralarında 75 yaşındaki Huri ninenin de bulunduğu bazı kadınlar, genç kızlar ve çocuklarla köy yakınlarındaki tepede naylonlarla kayarak karın keyfini çıkarıyor.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 3 metreyi bulduğu Konaklar köyünde, yoğun kış şartları etkisini sürdürüyor. Köyde yaşayan kadınlar, ev işlerini yaparken, eğlenmeye de vakit ayırıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp, ahırdaki hayvanlarını besleyen kadınlar, ev işlerini bitirdikten sonra genç kızlar ve çocuklarla köy yakınlarındaki tepenin yolunu tutuyor.

Reklam
Reklam

Kadınlar, tepede naylonlarla kayarak eğlenceli dakikalar geçiriyor. Gün batımına doğru eve dönen kadınlar, tekrar ev işlerine koyuluyor.

-Huri ninenin kayak keyfi-

75 yaşındaki Huri Eroğlu da tepede naylonla kayarak, karın keyfini çıkaranlardan. Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde yoğun kış şartlarının hakim olduğunu söyledi.

Hayvancılıkla uğraştıklarını anlatan Eroğlu, "Stres atmak için köydeki tepeden naylonlarla kayıyoruz, eğlenceli dakikalar geçiriyoruz" dedi.

Muhabir: Zeynel Abidin Çolak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: