Köylü Kızlar Dünyaya Halı Dokuyor

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ - İSA TERLİ - Gaziantep'te köylü kızların günlerce emek vererek dokuduğu halılar, dünyanın dört tarafına satılıyor. 

"Bazen verilen siparişleri bile yetiştiremiyoruz" Cerityeniyapan köyü muhtarı Adnan Aslanoğlu da kurs sayesinde köydeki kızların meslek sahibi olduğunu söyledi. Köyün ayda yaklaşık 20 bin lira gelir elde ettiğini ifade eden Aslanoğlu, şöyle konuştu: "Köyümün güzel şeylerle anılması beni mutlu ediyor. Çocuklarımız meslek öğrendi. Şimdi kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar. Kurs açıldığından beri yaklaşık 150 kızımız halı dokumayı öğrendi. İşe ilk başladığımızda sadece Türkiye'nin çeşitli illerine halı gönderiyorduk. Yaklaşık 4-5 yıldır yurt dışına da halı gönderiyoruz. Bazen verilen siparişleri bile yetiştiremiyoruz." Halı dokuyan Melek Atlı, çalışıp aile bütçesine destek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kalabalık bir aile olduklarını ve babasının emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Atlı, "Ben de burada çalışıp aileme destek oluyorum. Köyde dokuduğumuz halıların başka ülkelere gitmesi beni heyecanlandırıyor. Halı dokumaya başlamadan önce çiftçilik yapıyordum, çok kötü durumdaydım. Şimdi oturduğumuz yerde sıcak bir ortamda çalışıyoruz ve para kazanıyoruz" diye konuştu. İpek Akkulu da dokudukları halıların görmedikleri ve adını duymadıkları ülkelere gittiğini, bunun da kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getirdi. Yaklaşık 5 yıldır halı dokuyan Gülsüm Kazanç ise "Burası bir köy yeri, emek vererek dokuduğumuz halıların yabancı ülkelere gönderilmesi bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: