Köylü ve öğretmenlerden tiyatro oyunu

Yavuzeli ilçesinde köylü ve öğretmenlerin rol aldığı iki perdelik tiyatro oyunu ilgi gördü.

Yavuzeli ilçesinde köylü ve öğretmenlerin rol aldığı iki perdelik tiyatro oyunu ilgi gördü.

Yavuzeli Kaymakamlığının desteğiyle Örenli köyünde öğretmenlik yapan Gökşen Şahin tarafından yazılıp, yönetilen "Biz de ne sandık" adlı oyunda, genel seçimlerde Anadolu'nun bir köyündeki seçim sandığının unutulması sonrasında yaşananlar ve bu nedenle yeniden seçim yapılmak istenmesi, bu süreçte köylülerin parti yetkililerinden başta okul olmak üzere değişik isteklerde bulunması, mizahi bir dille anlatılıyor.

Reklam
Reklam

Köy sakinlerinden Mehmet ve Arif Atlıoğlu, Osman Korkmak, Yunus Taşar ile Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler Raif Çiçek, Murat Çapkur, Ayşegül Dölek ve Sevcan Patpat'ın rol aldığı oyun, Yavuzeli Rumkale Kültür Merkezi'nde ücretsiz sahnelendi.

Büyük ilgi gören 2 perdelik tiyatro oyununun, Gaziantep'in diğer ilçelerinde de sahnelenmesi planlanıyor.

Tiyatro yazarı öğretmen Göksen Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylü ve öğretmenlerin katılımıyla bir ilki başararak, tiyatro oyunu sahneledikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Tiyatro oyunu için Örenli köyü ve ilçe merkezindeki Rumkale Kültür Merkezi'nde 3 aylık bir çalışma yaptıklarını belirten Şahin, sahnede rol alan hem köylülerin hem de öğretmenlerin çok başarılı olduğunu ifade etti.

Yavuzeli Kaymakamı Cihat Arık da amatör bir ruhla hazırlanan ve büyük ilgi gösterilen oyundan dolayı hem oyuncuları, hem yazarı hem de tiyatroyu izlemeye gelen vatandaşları tebrik etti.

Tiyatro oyununun yoğun ilgi gördüğüne değinen Arık, "Biz, Kaymakamlık olarak bu tiyatro oyununun sahnelenmesi için başlatılan 3 aylık çalışma süresince gerekli desteği verdik. Gerek öğretmenlerimiz, gerekse de köylülerimiz iyi bir hazırlık çalışmasıyla güzel bir oyun sahnelemeyi başardı. Bu ilçemiz adına da çok önemli. Tiyatro sanatı gerçekten çok önemli, insanlar isteklerini bu yolla daha iyi bir şekilde anlatabilme imkanı bulabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: