Köylüler altyapı sorununun çözülmesini istiyor

Osmaniye’nin şehir merkezine en yakın köyü olan Akyar’da vatandaşların sorunlarının çözümü için valilik ile belediye...

Osmaniye’nin şehir merkezine en yakın köyü olan Akyar’da vatandaşların sorunlarının çözümü için valilik ile belediye arasında kaldıkları bildirildi.
Vatandaşlar, Osmaniye Belediyesinin mücavir alanına dahil edilen 500 haneli Akyar Köyünde dışarı sızan atık sularına bir türlü çözüm bulunamamasından yakındı.
Kokudan durulmayan, özellikle çocukların sık sık hasta olduğu köyde vatandaşlar yetkililerden kanalizasyonlarının biran önce yapılmasını istiyor.
İlgisizlikten yakınan köy sakinlerinden Meryem Acun, “Bu köye 15 yıl önce taşınan ilk kişi olarak yıllardır kanalizasyon sorunu hala çözülmedi. Koku yapıyor, lağımlardan su çıkıyor. Yosun bağlıyor, sivrisinek çok. Çocuklarımız su kirliliğinden dolayı sık sık hasta oluyor. Yıllardır bu lağım suları dışarıya akıyor, sağlığımızı tehdit ediyor. Belediye gelip çektiği zaman üç gün sürmüyor tekrar dolup taşıyor. Bir türlü kalıcı özüm bulunmadı. Belediye başkanı Kadir Kara’ya sorunumuz defalarca iletildi. Fakat ilgilenen olmadı. Belediye mücavir alanında olmasına rağmen “Burası bize ait değil” diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, orada da çözüm bulunmuyor. Ortada kaldık. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.” dedi.
“Biz hangi devirde yaşıyoruz, sesimizi kimlere duyurmamız gerekiyor” diyen Selver Ünlü ise sularının içilmediğini ve her gün Osmaniye’den içme suyu getirdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz