Köylüler beldeye bağlanmak istiyor

Osmaniye’nin Büyük Tüysüz Köyündeki vatandaşlar, Tüysüz Beldesine bağlanmak için Valiliğe dilekçe verdi.Tüysüz Belediye Başkanı Ökkeş...

Osmaniye’nin Büyük Tüysüz Köyündeki vatandaşlar, Tüysüz Beldesine bağlanmak için Valiliğe dilekçe verdi.

Tüysüz Belediye Başkanı Ökkeş Demirci ile Büyük Tüysüz Köyü Muhtarı Ömer Deprem Belediye binasında bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan muhtar Ömer Deprem, 700 kişinin imzası bulunan başvuru dilekçesini Osmaniye Valiliğine teslim ettiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinin köyleri sınırı içerisinde olduğuna dikkat çeken Büyük Tüysüz Köyü Ömer Deprem, “Büyük Tüysüz Köyü olarak Tüysüz Beldesine bağlanmak istiyoruz. Köyümüzün 2 bin 400, Tüysüz Beldesinin ise 2 bin 600’ün üzerinde nüfusu var. Güçlerimizi birleştirirsek toplam nüfusumuz 5 bini geçecek. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bizim köyümüz sınırı içerisinde olması birleşme isteğimizde en büyük sebeptir. OSB’yi beldemize bağlayarak buradan belediye payı alarak halkımıza daha iyi hizmet almasını arzuluyoruz. Yaklaşık 769 seçmenimiz var, bunun 700 tanesi imza verdi. Dilekçemizin Toprakkale Kaymakamlığından sevkini yaptırdım. İnşallah önümüzdeki günlerde hayırlısıyla ama referandumla, ama Vali beyin takdiri ile beldeye bağlanmak istiyoruz. 1955 yılında ayrıldığımız Tüysüz Beldesine yeniden birleşerek daha iyi hizmet alacağımız mutlu günleri hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Köylülerin birleşme talebinin kararının valilik tarafından verileceğini ifade eden Tüysüz Belediye Başkanı Ökkeş Demirci, referanduma da gidilebileceğini kaydetti.

Başkan Demirci: “Konuyla ilgili referandum olur, olmaz vali beyin takdire kalmış bir karar. Bütün arzumuz gönlümüz birleşmeden yanadır. Birlikten kuvvet doğacağını bildiğimiz için önceliğimiz Tüysüz kasabasına ve Büyük Tüysüz Köyüne hizmet gelmesi için beraber olduğumuzu buradan kamuoyuna duyurmaktır. Büyük Tüysüz Köyü Muhtarı Ömer Deprem’e birleşme kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz