Köylüler, Çocuklarının Ilçede Eğitim Görmesini Istiyor

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'ye bağlı Şahinli köyünde 22 veli, çocuklarının köy okulunda değil, ilçe merkezinde ki okullarda eğitim görmesini

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'ye bağlı Şahinli köyünde 22 veli, çocuklarının köy okulunda değil, ilçe merkezinde ki okullarda eğitim görmesini istiyor.

Köy muhtarı Davut Şahin ve veliler, kaymakamlık toplantı salonunda Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş ile şube Müdürleri Hakkı Biçer ve Cemil Agas ile bir araya geldi. Çocuklarının, köyde iyi eğitim görmediğini iddia eden veliler, onların ilçe merkezdeki okullarda eğitim öğretim görmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, burada yaptığı açıklamada, Şahinli köyünde okulun açılması için öğrenci sayısının yeterli olduğunu ve buradaki okulun bugüne kadar okul hiç kapatılmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Köy okulunda şu anda kadrolu bir öğretmenin görev yaptığını ifade eden Kocabaş, "Köylerden taşımalı eğitim yapılması için öğrenim görülen okulun fizikken kullanıma elverişli olmaması lazım. Okulun öğrenci sayısının da 9'dan az olması gerekiyor. Devletin yasal hükmü bu. Hükümler bu ama velilerimiz öğretmenimiz yetersiz diyorlarsa onun için gerekli çalışmalar yapılabilir. Veliler bir öğretmen 22 öğrenciye yeterince eğitim öğretim veremediğini söylüyorlar" dedi.

Veliler adına konuşan Süleyman Mandal ise çocuklarının daha iyi bir eğitim öğretim görmesi ilçe merkezindeki okullarda eğitim almalarını istediklerini belirterek, "4 sınıfa bir öğretmen nasıl olacak. Biz kesinlikle okulun köyümüzden kalkmasını istiyoruz. Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" diye konuştu.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı ise "Kanun bu, prosedür bu. Bir köyde taşımalı eğitim yapılabilmesi için 9 öğrencinin altında olması gerekiyor. Ayrıca kanun der ki; 30 öğrenciye kadar bir öğretmen. Şahinli köyümüzde de kadrolu bir öğretmenimiz var" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercan Özçetin/Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: