Köylüler KKKA Konusunda Bilgilendirildi

Manyas Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Yusuf Vakitsayan ile hemşire Ümmügül Çelik ve sağlık memuru Hüseyin Uzel tarafından, ilçeye bağlı

Manyas Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Yusuf Vakitsayan ile hemşire Ümmügül Çelik ve sağlık memuru Hüseyin Uzel tarafından, ilçeye bağlı Kızık köyünde vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda bilgi verildi.

Vakitsayan, kırsak kesimlerde yaşayan, ev ve sokak hayvanlarıyla ilgilenen, çalılık ve otların olduğu yerde piknik, av yapanlara kenenin bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bir kenenin kan emmesi ve hastalık belirtilerinin görülmesinin iki günlük sürede gerçekleşeceğini dile getiren Vakitsayan, iştahsızlık, baş ağrısı, yüksek ateş, mide ağrısı, kusma ve ishalin ani başlamasının, KKKA'nın belirtisi olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Özellikle piknikten, çalılık ve otluk bölgelerden gelenlerin vücutlarını sıklıkla kontrol etmelerini isteyen Vakitsayan, vücutlarında keneye rastlamaları halinde ise vatandaşları, kesinlikle en yakın sağlık merkezine gitmeleri konusunda uyardı.

Muhabir : Manyas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz