Köylüler Meraların Satılmasına Tepkili

Bursa’da meraların satılmasına tepki gösteren çiftçiler valilik önünde toplandı.Bursa’nın Yenişehir ve Karacabey ilçelerinde devlete ait...

Bursa’da meraların satılmasına tepki gösteren çiftçiler valilik önünde toplandı.

Bursa’nın Yenişehir ve Karacabey ilçelerinde devlete ait olan mera alanlarının satılığa çıkarılması köylüleri isyan ettirdi. Kendi köylerindeki arazilerin devlet eliyle iş adamlarına 10 yıllığına kiraya verileceğini iddia edilen köylüler Bursan Valisi Şahabettin Harput ile görüşmek istedi. Ancak görevliler köylüleri kalabalık halde içeri almadı. Bunun üzerine 20 kişilik grubun içinden iki kişi ellerindeki dilekçelerle vali yardımcılarının yanına gitti. Ellerindeki dilekçeleri valiliğe teslim eden köylüler, meraların kendilerine verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Yıllardır köylerinde hazineye ait arazilerde koyunlarını otlattıklarını ve bu meralara güvenerek bankalardan çeşitli krediler çektiklerini söyleyen Faruk Dedeli, meraların satılması halinde perişan olacaklarını belirtti. Köyde koyunların otlayacağı alanların gittikçe azaldığına dikkat çeken Dedeli, devletin meraları zenginlere değil, kendilerine vermesi gerektiğini belirtti.

Dedelerinden kalma meraların büyük iş adamlarına satıldığını söyleyen Üzeyir Puslettinoğlu, “Hazır yemle koyunların doyurulması mümkün değil. Buralara güvenerek bankadan faizsiz kredi çektik. Meralar elden giderse köylüler hayvanlarını nerede otlatacak? Devletin meraları sattığı kişiler buraları aldıktan sonra etrafını duvarla çevirecek ve buralara çiftlikler kuracak. Otlaklar azalacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: