Köylülerden 3 Öğretmeni Kaçıran Pkk'ya Tepki

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Çalpınar köyü sakinleri, dün akşam köy çıkışında teröristler tarafından 3 öğretmenin...

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Çalpınar köyü sakinleri, dün akşam köy çıkışında teröristler tarafından 3 öğretmenin kaçırılmasına tepki gösterdi.

Midyat'a 18 kilometre mesafedeki bin 300 nüfuslu Çalpınar köyünde görev yapan 14 öğretmenden aralarında okul müdürünün de olduğu 3 öğretmenin dün akşam kaçırılması köyde tepkiyle karşılandı. Çalpınar köyü muhtarı Şükrü Akyüz, kaçırılan öğretmenlerin ve köyün bu şeklide anılmasına üzüldüğünü belirterek, öğretmenlerin bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Akyüz, “Öğretmenlerimizi çok seviyorduk. Öğretmenler de biliyordu zaten. Her gün değilse de haftada bir gün gidiyordum yanlarına. Gerçekten birbirimizden çok memnunduk. Onlar da köyümüzü çok seviyorlardı. Bu öğretmenler İzmir’den, Manisa’dan, Tokat’tan çocuklarımız için buraya kadar zahmet edip geliyorlar. Çocuklarımıza bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Öğretmenlerimizin bir an önce bırakılmalarını istiyoruz. Bir an önce diyoruz, çünkü çocuklarımızın cahil kalmamalarını istiyoruz. Olan bizim köye oldu, çocuklarımıza oldu. 210-215 öğrencimiz vardı, bu öğrenciler nerede, nasıl okuyacaklar, cahil mi kalacaklar? Yani bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin kaçırılmasının çözüm olmadığını belirten Akyüz, çözüm aranacaksa bunun adresinin demokrasi olması gerektiğini söyledi. Akyüz, “Çözüm ise, çözüm işte Meclis’tir, çözümse işte hükümettir, bizim milletvekillerimiz vardır, çözüm oradadır. Yani böyle öğretmenlerin kaçırılmasıyla, bir çocuğun cahil kalmasıyla bu bir çözüm değildir. Gerçekten bütün bir köy olarak buna çok üzülüyoruz ve bir an önce öğretmenlerimizin geri gelmesini ve çocuklarımızın eğitime başlamasını istiyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler de, bir an önce öğretmenlerinin serbest bırakılmasını istedi. Köyün gençleri ise, “Öğretmenlere bir şey yapılmadan serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

Dün akşam saat 17.30 sıralarında Çalpınar İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenlerin de içinde bulunduğu yolcu minibüsünü durduran PKK’lılar, yanlarına 8 öğretmeni alarak kaçmıştı. 5 kadın öğretmeni Ömerli ilçe kırsalında servis minibüsü ve sürücü ile birlikte serbest bırakan teröristler, Okul Müdürü Yunus Aykut ile Yener Özuğuz ve Mehmet Noyan isimli öğretmenleri yanlarına alarak kaçmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: