Köylülerden 'arazilerinin Zenginlere Verildiği' Iddiası

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Cüceli köyü sakinleri, köylerindeki Organize Sanayisi Bölgesi mücavir alanında genişletme çalışmaları...

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Cüceli köyü sakinleri, köylerindeki Organize Sanayisi Bölgesi mücavir alanında genişletme çalışmaları kapsamında arazilerinin bölünerek başkalarına verildiğini iddia etti.

Türkoğlu Belediyesi'nin 2006 ve 2009 yıllarında kanuna aykırı yaptığı parselasyon planının tamamının Gaziantep 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyleyen vatandaşlar, belediyenin verilen karara uymayarak hukuka aykırı hareket ettiğini savundu. İl Özel İdaresi önünde grup adına basın mensuplarına açıklamada bulunan Cemal Karaca, Türkoğlu Belediyesi tarafından tamamı köylüye ait olan arazinin zenginlere verildiğini iddia etti. Belediye Başkanı Mustafa Taşhan hakkında tazminat davası açtıklarını aktaran Karaca, "Bölgeyi imara açmışlar, sanayi bölgesi yapmışlar. Bizim tarlalarımızı bir kısım zenginlere vermişler. Zenginlerin dağdaki yerleri Adana yolu üzerine indirilmiştir. Garibanların yerleri de dağa uçurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti tapularıyla bize ait araziler şimdi paramparça hale geldi." dedi

Reklam
Reklam

Haksızlığa uğradıklarını öne süren Karaca şöyle konuştu: “Köy meraları nasıl hazineye dönüştürüldü, kimlere verildi hiçbiri bilinmiyor. Arazilerimiz bölünerek neredeyse kullanılmaz hale getirildi. Köylümüz istememesine rağmen bin dönüme yakın mera hazine arazisine dönüştürülmüştür. Köylünün arsaları parçalara ayrılarak satışa zorlanmış ve köylüden olmadığı halde harita mühendislik payı adı altında arsalar almışlardır.”

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan sorunlarının çözümü için yardım talep ettiklerini bildiren Cüceli Köyü sakinleri, topladıkları 401 adet imzayı valiliğe teslim ettikten sonra basın açıklamasına son verdi.

TÜRKOĞLU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşhan ise kendine yöneltilen iddiaları kabul etmedi. Taşhan, yapılan uygulamanın İmar Kanunu'nun 18. maddesine göre düzenlendiğini söyledi.

Davanın idare mahkemesinde görüldüğünü ve mahkemeden çıkacak karara göre hareket edeceklerini ifade eden Taşhan şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın usulsüz bir uygulama yapıldığı yönünde iddiası var. ‘Bizim imar uygulaması yapıldığından haberimiz yok’ diyorlar. Biz imar uygulamasını bir ay askıda beklettik. İtiraz edilebilirdi. İmar uygulaması yapılmadan önce meraların kaldırılması gerekiyordu. İl Tarım Müdürlüğü Mera Komisyonu'na müracaat ettik ve meraların kaldırılmasıyla ilgili köylüleri bilgilendirme toplantısına gidildi. 292 kişinin de bu bilgilendirme toplantısında imzası var. Burada kanuni uygulama dışında bir şey yapılmamıştır. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. İdare mahkemesinden çıkacak sonucu beklemek gerekiyor. Davanın sonucuna göre hareket edeceğiz.”

Reklam
Reklam

HIZLI TEREN HATTI

Öte yandan Taşhan, hızlı tren hattının Kahramanmaraş’tan geçmesi için çalışma yaptıklarını da hatırlattı. Taşhan, Adana-Nurdağı-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'ne Türkoğlu’nun da dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz