Köylülerden Imece Usulü Kanal Yapımı

Malazgirt'e bağlı Hanoğlu ve Okçuhan köylüleri, imece usulüyle kanal yapım çalışması başlattı.

Malazgirt'e bağlı Hanoğlu ve Okçuhan köylüleri, imece usulüyle kanal yapım çalışması başlattı.

İlçede daha önce Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, tarla ve bahçelerin su ihtiyacının karşılanması için yapılan sulama kanallarının tahrip olması üzerine köylüler işbirliği yaparak kanalları onarmaya başladı.

Hanoğlu ve Okçuhan köylüleri, traktörleriyle taş, kum ve çimento taşıyarak, tahrip olan sulama kanalını imece usulüyle onarma işine girişti.

Hanoğlu köyü muhtarı Osman Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin tüm işlerini bırakıp, tek geçim kaynakları olan şeker pancarı yetiştiriciliği için gerekli suyu temin etmeye çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Öztürk, köylülerin, kanalın onarılması için DSİ'ye yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verilmesi üzerine çalışma başlattığını bildirerek, "Yaptığımız müracaat sonunda DSİ'den sadece 100 torba çimento alabildik. Bu çimento da onarıma yetmeyeceği için, ortak karar alarak gerekli malzemeleri kendimiz temin ettik ve çalışmalara başladık" dedi.

Okçuhan köyü muhtarı Mehmet Hanifi Güzey ise şeker pancarının mutlaka sulanması gereken bir bitki olduğuna değinerek, çalışmaların 70 köylü ve 30 traktörle sürdürüldüğünü ifade etti.

Muhabir: Sami Demir / Berin Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz