Köylülere büyükbaş hayvan yardımı

MALATYA (İHA) - Malatyanın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Çavuşlu Köyü'nde Sosyal Riski Azaltla Projesi (SRAP) kapsamında 25 aileye 2'şer adet Montofon cinsi inek dağıtıldı.

Çavuşlu Köyü'nde düzenlenen inek dağıtım törenine Doğanşehir Kaymakamı Mustafa Eldivan ile köylüler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Eldivan, "Bakanlığımızın SRAP kapsamında köylü vatandaşımıza destek sağlıyoruz. Bu desteklerimiz yapacağımız yeni projelerle devam edecek. Bu proje kapsamında satın alınan ineklere 112 bin 250 YTL ödendi. Vatandaşlarımız aldıkları ineklerin süt ürünlerinden yaralanacak, elde ettiği gelirle de 1 yıl sonra borçlarını ödemeye başlayacaklar. Verilen inekler Montofon cinsi olduklarından günde ortalama 25 - 30 kilo civarında süt verecek" dedi.

Reklam
Reklam

SRAP Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde alınan inekler 25 aileye kura çekimi sonucu teslim edildi. Bu arada köylülere dağıtılan ineklerin gebe oldukları ve 3 ile 6 ay gibi bir zamanda buzağı doğuracakları belirtildi. Köylüler, aldıkları ineklerle ilgili ödemeyi ise 1 yıl ödemesiz ve 3 yıl içinde 3 eşit taksitte faizsiz olarak ödeyecek.