Köylülerin Bir Damlacık Su Beklentisi

Son bir yıldır suları akmayan ve bu konuda büyük sorunlar yaşayan İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı...

Son bir yıldır suları akmayan ve bu konuda büyük sorunlar yaşayan İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Damlacık köyü sakinleri, yetkilileri göreve davet etti.

Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı analizler neticesinde, bugüne kadar kullandıkları suda arsenik oranının yüksek çıkması köylüleri zor durumda bıraktı. Analizin ardından Damlacık'ın suyu kesildi. Halkın mağdur edildiğini savunan Damlacık Muhtarı Mehmet Kuntür, “Uzun süreden bu yana Damlacık köyünün kullandığı sular sorun olduğu için kesildi. Vatandaşlar taşıma su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Çocuklarımız sarılık hastası oldu. Yetkililerden, bir an evvel temiz su getirerek mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Damlacık'ın bin 50’ye yakın nüfusu, 350 hanesi ile Kemalpaşa’nın büyük köyleri arasında yer aldığını kaydeden Muhtar Kuntür, köy halkının mağduriyetinin bir yıldır sürdüğünü bildirdi. Köydeki yaşamın taşıma su ile devam ettiğini, tankerlerle getirilen bu hayati sıvının depoya boşaltıldığını ve oradan kullanıldığını dile getiren Kuntür, ancak bunun 350 hane için yeterli olmadığını söyledi. Kuntür, "Bir an evvel temiz suyun getirilmesini, hayatımızın normale dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: