Köylülerin Hayvanlar İçin Su Telaşı

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Bölükbaş köyünde hayvanlar için içme suyu için hummalı bir çalışma başlatıldı....

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Bölükbaş köyünde hayvanlar için içme suyu için hummalı bir çalışma başlatıldı. Köylüler traktör yardımıyla ilçeden getirdikleri demir su yalaklarını kazma ve küreklerle yaylada yerleştirdiler.

Köylüler hayvanlarının susuz kalmaması için yapılan metrelerce uzunluğundaki demir yalaklar kendi imkanlarıyla elde ettiklerini belirttiler. Köy meydanında toplanan yaklaşık 80 kişi kazma ve kürekleri ellerine alarak hummalı çalışma başladı. Daha önce yapılan ancak uzun yıllar kullanılmadığı için tahrip olan su göletli temizlik yapan köylüler, hayvanlar için su yalakları yaptılar. Vatandaşlar, “Artık her şeyi devletten beklemeyeceğiz, kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz