Köylülerin SİT alanı şikayeti

Antalya’nın İbradı İlçesi’ne bağlı Ürünlü Köyü’nde yaşayan vatandaşlar Anıtlar Yüksek Kurulu ve Özel İdare’den şikayet ediyor

Antalya'nın İbradı İlçesi'ne bağlı Ürünlü Köyü’nün SİT alanı içinde bulunması köylülerin hayatlarını alabildiğince zorlaştırıyor. İnsuyu Mağarası ve Düğmeli Evleriyla tanınan Ürünlü Köyü’nde köylüler, ikamet ettikleri konutlara harhangi bir şekilde tamirat yapamamaktan şikayet ediyor. Köyün İl Özel İdaresi’nden de gerekli yatırım desteğini alamadığını söyleyen muhtar, SİT alanı olduğundan köy içi yolların bakım ve onarımı içinde anıtlar yüksek kurulu izin vermediğini kaydetti. Köy’de sit alanı istemediklerini kaydeden Muhtar Zeki beyan Alper yaptığı açıklama da “Köyümüz Ürünlü ilçemiz İbradı’ya 9 km. Manavgat ilçesine Avasun (Yaylalan köyü) üzeri 51 km. mesafededir. Dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası köyümüz sınırları içerisindedir. Köyümüz Alternatif turizmin öncü merkezlerinden olup düğmeli evler koruma altındadır. Avasun yolunda belli yerlerde kaymalar ve göçükler var, mevcut yolda çukurlar oluştu bozulmalar var. Turizmin gelişmeye başladığı köyümüzde mahalle araları bozuk olduğu için turistler köyümüze girmeden gidiyorlar. Eski düğmeli evleri göremiyorlar. Altınbeşik Mağarası ışıklandırma istiyor. Köyümüze ve mağaraya gelen yerli ve yabancı turistler yolların bozuk olmasından şikayetçiler” dedi.

Reklam
Reklam

Köyde yolların yapılması ve bakımı için yetkililerin ölümcül kaza olmasını mı beklediğini kaydedn muhtar Alper; “Kazalarda insanlar ölürse bunların sorumluları kimler olacak. Avasun yolu Manavgat ilçesine en kısa yoldur, fakat siyasiler ve il genel meclisi tarafından gerekli bakım ve onarım yapılmadığı için yoldaki çukurlar ve çöken yerler tehlike arz etmeye başladı. Köy içi yolların bakım ve onarımı için Anıtlar Yüksek Kurulu izin vermiyor, Köy içi yolların bakım ve onarımı için Anıtlar Yüksek Kurulu ile İl Özel İdare topu bir birine atıyorlar. Burada bir ikilem oluşuyor, iki arada bir derede kaldık. Köyümüz Ürünlü sit alanı içinde olduğu için rahat çalışma yapamıyoruz, köyümüzden sit alanının kaldırılmasını istiyoruz. Tüm yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz” dedi.

Ürünlü Köyüne Manavgat’tan günübirlik gelen turistlerde köy içinde gezi yaparken yaptıkları açıklama da “Biz rehberimizin övgü ile bahsettiği Ürünlü köyünü gezmeye geldik, fakat köy içi yollar çok bozuk, buralar bakım ve onarım gerekiyor, gezerken çok zor yürüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz