Köylülerin 'taş Ocağı' İsyanı

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Bağcağız köyüne kurulmak istenen taş ocağı köylüleri sokağa döktü. Taş ocağının...

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Bağcağız köyüne kurulmak istenen taş ocağı köylüleri sokağa döktü. Taş ocağının yapılacağı alanda toplanıp eylem yapan köylüler, "Canımızı veririz de burayı vermeyiz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Mut'ta başta 'Devlet Hastanesi' olmak üzere asfalt ve toplu konut çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyuan mucurun karşılanması noktasında Bağcağız köyüne 500 metre uzaklıktaki alana kurulmak istenen taş ocağı, köy sakinlerinin tepkisine neden oldu. Taş ocağına karşı çıkan köy sakinleri, taş ocağı için belirlenen alanda toplanıp eylem yaptı, alınan karardan vazgeçilmesini istedi. Attıkları sloganlarla da tepkilerini dile getiren köylüler adına konuşan Bağcağız Köyü Muhtarı Zafer Çoban, sorun ve sıkıntılarını Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'a ilettiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını, aksine Orhan'ın sert tutumu ile karşılaştıklarını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Çoban, "Ben başkana; 'Köyümüze 400 metre oradaki ses ve toz evimizde ve bahçelerimize zarar verecek. Oradaki patlamada evlerimiz dahi yıkılır' dedim. Kendisi de bana; 'Dinamit atılacağında köylüye ilan ederiz ne olursa olsun buraya taş ocağı açılacak' yanıtını verdi. Taş ocağı için bölgede daha uygun alanlar varken neden bizim köyümüzün tercih edildiğini sorduğumda ise; 'Benim 25 metre sıcak asfalt ihalem, Devlet Hastanesi, toplu konut ihalelerine 500 bin ton mucur lazım. Ben bu mucuru buradan alacam hiçbir güç bana engel olamaz verseniz de alacam vermeseniz de alacam' şekilndeki bir yaklaşımla karşılaştık" dedi.

Karara tepki gösteren köy sakinleri ise, yıllardır bin bir emek vererek tarlada yetiştirmiş oldukları ürünün, taş ocağı ile birlikte zarar göreceğini ifade ederek, bunun yanında kayısı ve zeytin ağaçlarının da bu durumdan olumsuz etkileneceğini anlattı ve taş ocağından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Bir süre daha slogan atan köylüler, daha sonra olaysız bir şekilde eylemlerini sonlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: