Köylülerle Bayramlaşan Mehmetçiğe Yoğun Ilgi

HAKKARİ (AA) - Yüksekova ilçesinde, 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda görev yapan askerler, bayramlaşmaya gittikleri köylerde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Komutanlar için kuzu kesti Sırımlı köyüne giden asker ve komutanlar burada da köy meydanında karşılandı. Köylülerle sohbet eden komutanlar için kuzu kesen Hasan Saydam, kavurma yaparak ikram etti. Uzun yılların ardından komutanları aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirten Ortaç köyü muhtarı Şemsettin Kambaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonra da sürekli aynı manzaranın yaşanmasını istediklerini ifade etti. Askerlerin bayramda kendilerini yalnız bırakmadıklarını ve yanlarında olduklarını söyleyen Kambaz, "Bizler de köy halkı olarak onları burada ağırlamaktan memnun olduk. Komutanlarımızın vatandaşlarımıza yaptıkları ziyaret, birlik ve beraberliğimizi de pekiştirir. Köy halkı olarak komutanlarımızı çok seviyoruz" dedi. Salkım köyünden Hasan Saydam ise köy halkı olarak komutanlarını ağırlamaktan memnun olduklarını kaydederek, "Komutanlarımızı dört gözle bekliyorduk. Kısmet bugüne oldu. Gönül isterdi ki her zaman komutanlarımızla beraber ve iç içe olalım. Her zaman bu gibi ziyaretlerin yapılmasını istiyoruz. Komutanlarımızla beraber düğünde, taziyede her zaman birlikteyiz. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu. Saydam'ın evinde ziyaret anısına hazırladığı yemeğe katılan askerler, köy meydanında toplanan çocuklara çikolata dağıttıktan sonra köyden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: