Koyulhisar Myo Öğrencilerine “1. Kariyer Günleri” Konferansı Verildi

Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu ile Koyulhisar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırlamış olduğu “1.Kariyer Günleri” programı...

Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu ile Koyulhisar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırlamış olduğu “1.Kariyer Günleri” programı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Çeşitli dallarda kariyer yapmış Koyulhisarlı şirket yöneticileri Erdal Doğan, Tolga Eroğlu ve Mehmet Tozar, “İşte Kariyerim”, “Teknolojimi bizi değiştiriyor biz mi onu?”, “Fikri ve sinai hakların önemi” hakkında Koyulhisar MYO öğrencilerine konferans verdiler.

Konuşmacı Erdal Doğan, Mali müşavirlik hakkında bilgiler vererek, “Benim ilk çalışma deneyimim mahalle bakkalının veresiye defterini tutarak oldu. Sizinde iş hayatına bir noktadan başlamanız gerekiyor. Rakiplerinizden bir adım önde başlamanız için de okulunuzun bitmesini beklemeyin” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmacı Tolga Eroğlu ise teknolojinin insan hayatındaki önemine değinerek “ Eskiden teknolojiyi biz kullanıyorduk şimdi ise teknoloji bizi kullanıyor. Çünkü sosyal paylaşım sitelerinde kişiler hakkında her türlü bilgiye ulaşmak mümkün büyük firmalarda bu bilgileri kullanarak kimin neye ihtiyacı olduğunu teknoloji sayesinde biliyor” dedi.

Fikri ve sinai hakların öneminden bahseden konuşmacı Mehmet Tozar, “ Başımıza icat çıkarma der büyüklerimiz ama biz icat çıkarın diyoruz çünkü ülkemizin yeni buluşlara ihtiyacı var” dedi.

Öğrenciler konferansa yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: