Koyulhisar'da diyaliz ünitesi hizmete açıldı

Koyulhisar İlçe Hastanesi'nin diyaliz ünitesi hizmete açıldı.

Koyulhisar İlçe Hastanesi'nin diyaliz ünitesi hizmete açıldı.

Koyulhisar İlçe Hastanesi Sağlık Grup Başkanı Doktor İrfan Epsileli ve Hastane Müdürü Zafer Cenikli, diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Epsileli, Koyulhisarlı iş adamı Memduh Uz, kardeşleri Avni ve Enis Uz tarafından 3 adet diyaliz makinesinin satın alınarak, diyaliz ünitesine bağışlandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 2 adet diyaliz cihazıyla günlük 15 hastaya tedavi uygulayabilecek diyaliz ünitesine kavuştuklarını ifade eden Epsileli, hastaneleri bünyesinde diyaliz ünitesinin açılmasının ilçeye sağlık alanında yapılabilecek en büyük hizmetlerden birisi olduğunu ifade etti. Epsileli şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İlçemiz için sağlık alanında yapılabilecek en büyük hizmetlerden birisi olan diyaliz ünitemizin çalışmalarına iki hafta önce başlamış bulunmaktayız. İlçemiz merkezi ve köylerinde ikamet eden diyaliz hastalarımız en yakın ilçemiz olan Suşehri Devlet Hastanesi diyaliz ünitesine gitmek zorunda kalıyordu. İlçe merkezimizde ikamet eden bir hasta tedavi için gidiş geliş 70 kilometre yol katetmek zorundaydı. Yine Ordu'ya bağlı ve ilçemize komşu olan Mesudiye ilçesinden de diyaliz hastamız tedavi için Suşehri ilçesine gidiyordu. Bu hastamızda artık hastanemiz diyaliz ünitesinde hizmet alacak. Bu hastamız günlük 140 kilometre yol gidip, gelmekten kurtulacak."

Ünitede tedavi gören diyaliz hastası 67 yaşındaki Mehmet Aslan ise diyaliz ünitesinde 5 yıldızlı otel konforunda tedavi hizmeti aldıklarını söyledi.

Diyaliz hastası Şeyhler Mahallesi Muhtarı Mustafa Furtuna ise "10 yıldır diyaliz hastasıyım ve tedavi için Suşehri ilçesine gidip gelmek zorunda kalıyorduk. Tedavi aşamasında yoruluyorduk ve üzerine bir de yol yorgunluğu eklenince sıkıntılar yaşıyorduk. Diyaliz ünitesinin kendi memleketimize açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dursune Karakollukçu da, Koyulhisar'a diyaliz ünitesinin açılmasında katkısı olanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: