Koyulhisar'da korkutan yangın

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Yukarı Kale Köyü'nde, 3 evde çıkan yangın, köylülere korkulu anlar yaşattı. Yangına müdahale eden Koyulhisar İtfaiye ekipleri yetersiz kalınca, çevre ilçelerden destek istendi.

Bu arada ormanlık alan içerisinde bulunan evlerde çıkan yangının ağaçlara sıçramaması için köylüler, kovalar ve hortumlarla yangına müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Kale Köyü'nde Sait Kalender (72) ile kardeşi Mehmet Kalender'in (76) evleri, elektrik kontağındaki kaçak nedeni ile sabah saatlerinde yanmaya başladı. Yangının büyümesi üzerine Koyulhisar İtfaiye ekibi müdahale etti. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine Suşehri, Akıncılar ve Gölova ilçelerinin itfaiye ekiplerinden de yardım istendi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 saat süren yangında Sait Kalender'e ait 2 ev ile Mehmet Kalender'e ait 1 ev tamamen yandı.

Olay anında tarlada olduklarını söyleyen Kalender kardeşler, "Biz her zamanki gibi tarlaya çalışmaya gitmiştik. Ancak bir komşumuz tarlaya gelerek evlerimizin yandığını söyledi. Hemen koştuk ancak ev ahşap olduğundan bir şey yapamadık. İtfaiye aracı yetersiz kalınca komşularımız yangını söndürmek için çaba gösterdiler" dedi.

Anahtar Kelimeler: