Koyun Yetiştiricilerine Koç Uyarısı

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kaliteli ve verimli koyun ırklarının artması için,...

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kaliteli ve verimli koyun ırklarının artması için, yetiştiricilerin en verimli koçu seçmesi gerektiğini bildirdi.

Yazıhan ilçesine bağlı Kömüşhan köyünde koç katımına katılan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Yaylalarından inerek köylerinde ikamet eden yetiştiricilerimiz, koç katımına Ekim ayı itibariyle başlamışlardır. Bu anlamda et ve süt verimi yüksek en iyi kuzuyu alabilmek için, en iyi koçu da kullanmak gereklidir. Burada verim gücü en yüksek koç kullanan bu yetiştiricilerimize gelince, karlılık için en doğru işi yapmaktadırlar. Bizler birlik olarak bu koç projelerinin ne kadar önem arz ettiğinin bir daha altının çizilmesi gerektiğini söylüyoruz. Çünkü küçükbaşta verimliliğin önemi buna bağlıdır ve yerel yöneticilerin bu ve benzer projelere destek vermesi, üretimin artması için zorunlu hale gelmiştir. Nedeni ise ne kadar kaliteli koçunuz varsa üretim kalitesi o kadar yüksek oluyor. İleriye yönelik kuzu, dişi ve erkek damızlıkların kalitesi artar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz