Koyuncu son yolculuğuna uğurlanıyor

Kanser hastalığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu için Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Koyuncu'nun cenazesi, kendisinin de sahne alması planlanan "Hey Gidi Karadeniz" konserinin yapılacağı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun sahnesine yerleştirildi.

Koyuncu'nun babası Cavit, annesi Hüsniye Koyuncu ile kardeşleri Canan, Hüsnü, Oğuz, Niyazi ve Orhan'ın yanı sıra diğer yakınları, meslektaşları ve sevenlerinden oluşan grup, salonu doldurdu. Sanatçı arkadaşları gözyaşları içinde Karadeniz türküleri, şiirler ve anılarıyla Koyuncu'yu andı.

Reklam
Reklam

"ÇERNOBİL'E KARŞI HALKI UYARMAYANLARI LANETLİYORUM"

Koyuncu'nun hemşehrisi Şaban Ali Yaşaroğlu, "Çernobil faciasının yaşandığı dönemde yöneticilerin olayın üstünü kapadığını" kaydederek, "Bu tehlike karşısında halkı uyarmayanları lanetliyorum. Çernobil faciası nedeniyle çok genç yaşta insanlarımız aramızdan ayrılıyor. Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle bölgede kanser araştırma laboratuvarı kurulsun. Erken tanı ve tedavi için bölgede yaşayanlar taramadan geçirilsin" dedi.

Koyuncu'nun sevenleri, buradan İTÜ Taşkışla binası önüne kadar cenaze arabası eşliğinde yürüdü. Yürüyüş boyunca "Katil Çernobil bu kaçıncı ölüm?" ve "Kazım Koyuncu ölümsüz" şeklinde sloganlar atıldı.

Kazım Koyuncu'nun cenazesi, bugün Hopa'da öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.