Köyüne kurduğu fabrikadan 35 ülkeye ihracat

Bilecik (AA)- Bilecik'te doğum yeri İlyasbey köyüne mermer ve işleme fabrikası kurup akrabaları ile köylülerinin de aralarında bulunduğu 165 kişiye istihdam sağlayan, TBMM 2008 Yılı Üstün Hizmet Ödülü sahibi iş adamı Turgut Özen, 35 ülkeye yılda 15 milyon dolarlık mermer mamulü ihraç ediyor.

İş adamı Özen, 1961 yılında dünyaya geldiği Bilecik'te lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli şirketlerde 22 yıl çalıştığını ve bazılarında yöneticilik düzeyinde görev aldığını kaydetti.

Çalıştığı firmalarda önemli deneyimler kazandığını ifade eden Özen, "1994 yılında ham madde üretimi konusunda kurduğum şirketimi daha sonra işletmeye çevirdim ve fabrika kurdum. Köyüme kurduğum fabrikayı 2005 ve 2007 yılında gerçekleştirdiğim yeni yatırımlarla büyüttüm ve 165 işçiye iş imkanı sağlar hale getirdim. Mermer ocağımızda üretim yapıyoruz, fabrikada işliyoruz. 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çok çalışıyoruz, ancak kaliteden ödün vermiyoruz. Ürettiğimiz mamulün yüzde 98,8'ini ihraç ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Özen, toplam 80 bin metrekare alanın 12 bin metrekarelik kapalı bölümünde kurdukları fabrikada son teknolojisiyle üretim yaptıklarını anlatarak, "çevredeki 25 köyün her birinden ikişer, üçer kişi burada çalışıyor. 130'u, aralarında akrabalarımın da bulunduğu işçi kendi köyümden. 35 de ayrıca Bilecik'ten gelen teknik kadromuz var" diye konuştu.