Koyunları Çalıp Kuzuları Yetim Bıraktılar

Iğdır’da, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınan 23 koyunun kuzuları yetim kaldı. Kuzulardan 3'ünün...

Iğdır’da, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınan 23 koyunun kuzuları yetim kaldı. Kuzulardan 3'ünün açlıktan telef olduğunu söyleyen İsmail Sungu, "Bari kuzuları da götürselerdi, hayvancıkları aç bırakmasalardı. Bana acımadılar, bari bu ağzı dili olmayan aç kuzulara acısınlar ve koyunlarımızı geri getirsinler" dedi.

Yedi Kasım Mahallesi’nde ikamet 4 çocuk babası İsmail Sungu’nun (56) ahırına 3 gece önce giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 23 koyunu çaldı. Kuzulardan 3 tanesi açlıktan telef olunca, kalan kuzulara bir komşunun koyunları annelik yapmaya başladı.

Reklam
Reklam

Bir oğlunun askerde olduğunu ve kendisinin de çay ocağında çalıştığını anlatan İsmail Sungu, 6 nüfuslu ailesinin tek geçim kaynağı olan koyunlarından sadece bir tanesinin bulunduğunu söyledi. Kuzuları yetim bıraktıkları için hırsız veya hırsızlara çok kızdığını anlatan Sungu, “Bunu vicdanı olan hiç kimse yapmaz. Bari kuzularını da götürselerdi. Yazık, hayvancıkları aç bırakmasalardı. Onların gözümün önünde acı acı melemeleri yüreğimi yakıyor” dedi.

“DAHA KOYUNLARIN BORCUNU ÖDEYEMEDİM”

Koyunların bir kısmını borç aldığını anlatan Sungu, daha borcunu dahi ödeyemediğini kaydetti. Yetkililerin koyunların bulunması için kendisine yardımcı olmasını isteyen Sungu, “Çay ocağında kazandığım para ekmek paramıza zor yetiyor. Çalınan 23 koyundan sadece bir tanesini polis bulabildi. Şimdi ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Allah rızası için gören, duyan bize bilgi versin. Bana acımadılar, bari bu ağzı dili olmayan aç kuzulara acısınlar ve koyunlarımızı geri getirsinler” şeklinde konuştu.

Kocası çay ocağında çalıştığı için koyunlara kendisinin baktığını anlatan Perihan Sungu ise, “Kadın başıma baktığım çocuklarımın rızkını çaldılar. Ben helal etmiyorum. Allah hesap sorsun bu kuzuları aç bırakan hırsızlardan. Daha bir saat önce doğan kuzuyu bırakıp annesini çaldılar. Hayvan dayanamadı öldü. 2 tane daha ölünce komşular hepsinin ölmesinden korkup sürülerine kattı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: