Koyunları otlatırken mayına bastı

BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Seyithan Şahin, Ördekli Köyü'nde 3 gün önce koyunlarını otlatırken mayına basarak yaralanan...

BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Seyithan Şahin, Ördekli Köyü'nde 3 gün önce koyunlarını otlatırken mayına basarak yaralanan 50 yaşındaki Cemil Yiğit'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Çoban Cemil Yiğit, Hakkari'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Örnekli Köyü'ndeki eski karakol yakınlarında 3 gün önce koyunlarını otlatırken mayına basarak sağ ayağını kaybetti. Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 8 çocuk babası çoban Yiğit'in tedavisi devam ederken, BDP Hakkari il Başkan Yardımcısı Şahin ve beraberindekiler kendisini ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. İl Başkan Yardımcısı Şahin, 30 yıldan bu yana bölgede süren çatışmanın kalıntılarının henüz bitmediğini söyledi. Şahin, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Bu mayınların bir an evvel temizlenmesi, sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu müzakere ve barış sürecinin olumluya evrilmesinin ilk adımı olacaktır. Daha önce yasaklanan , Kürt halkına ekonomik olarak katkı sunun bu yaylaların ve köylere dönüşlerin bir an önce geri dönüşlerinin sağlanması gerekir. Yasaklı yaylalarda bu mayınların da temizlenmesini istiyoruz. Devletin, hükümetin üzerine düşen sorumluluğunu da bir an evvel yerine getirmesini diliyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: