Kozaklı Termallerinde Çilek Keyfi

Türkiye'de termal turizmin önemli merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesinde, bir otel işletmecisinin oluşturduğu hobi çilek bahçesinde, ilçeye gelen misafirler kendi

Türkiye'de termal turizmin önemli merkezlerinden biri olan Kozaklı ilçesinde, bir otel işletmecisinin oluşturduğu hobi çilek bahçesinde, ilçeye gelen misafirler kendi elleri ile çilek toplamanın keyfini yaşıyor.

Termal otelleri ve seraları ile termal turizmcilerin uğrak yeri olan Kozaklı'da, bir otel işletmecisi otelinin yakınında bulunan yaklaşık 2 dekarlık arazisinde çilek yetiştirerek, ilçeye tatile gelen misafirlerin gezerek kendi elleriyle çilek toplamasına imkan sundu.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Horasan Termal Otel Genel Müdürü Ercüment Turhal, Kozaklı'da termal otel işletmeciliği yaptıklarını, ilçeye gelen misafirlere değişik alternatifler sunmak adına bu projeyi hayat geçirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Termal turizmin sağlık turizmi kapsamında olduğunu, ilçeye gelen misafirlerin de sağlıklı beslenmelerine, organik gıda tüketmelerine az da olsa katkıda bulunmak için yaklaşık 2 dekarlık arazide çilek yetiştirdiğini belirten Turhal, "İlçemiz termal turizm açısından son yıllarda Türkiye'nin parlayan yıldızı oldu. Dünya çapında tesisleri ve şifa dağıtan termal suyu ile binlerce misafiri Kozaklı'da konuk ediyoruz. Burada termal havuzlarımızdan faydalanan misafirlerimiz termal tesislerin olduğu bölgeye yakın olan seralardan da organik meyve ve sebzelerden faydalanabiliyorlar. Biz de, 2 dekarlık bir arazide çilek ekimi yaptık ve çilek tarlasını ziyaret eden misafirlerimizin kendi elleriyle çilekleri toplama imkanı sunduk. Misafirlerimiz de bu hizmetten oldukça memnun" dedi.

Şehir hayatında böyle bir fırsatı bulamayan misafirlerinin köy hayatına olan özlemlerini yaptıkları hobi çilek bahçesi sayesinde giderdiklerini kaydeden Turhal, bahçeye gelen misafirleri çilek toplamaları için kaplar verdiklerini çilekleri dallarından kendileri toplayan misafirlerin oldukça mutlu olduklarını gözlemlediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

İhtiyaçları kadar çilek topladıktan sonra çilekleri tartarak satış yaptıklarını vatandaşların çilek toplarken de istedikleri kadar çilek yemelerine izin verdiklerini anlatan Turhal, vatandaşların yaz meyveleri arasından en sevilen meyvelerden biri olan çileği böyle doğal bir ortamda yemenin mutluluğu ile Kozaklı'dan yarıldıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: