Kozaklı'ya "dev" termal yatırım

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, termal turizm alanında hizmet verecek olan Kozza Termal'in temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, termal turizm alanında hizmet verecek olan Kozza Termal'in temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene. AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Kozaklı Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konser verdiği törenin açılış konuşmasını yapan Garanti Konut Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Redifoğlu, yapacakları tesis ile 14 bin 840 devre mülk satmayı hedeflediklerini, bunu gerçekleştirdiklerinde Kozaklı'ya düzenli olarak 72 bin kişinin her yıl geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

22 bin metrekarelik alana sahip olacak tesisin yüzde 70'nin yeşil alan olarak planlandığını belirten Redifoğlu, tesisin termal turizme yeni bir anlayış getireceğini kaydetti.

Milletvekili Öksüzkaya, Türkiye'nin büyümesine paralel olarak turizm sektörünün de hızla büyüdüğünü, 2011 yılında turizmden 27 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti.

Türkiye'nin turist sayısı bakımından İngiltere'yi yakaladığını, 2012 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısının İngiltere'den daha fazla olmasının beklendiğini ifade eden Öksüzkaya, sağlık ve termal turizmin son yıllarda önem kazandığını, Türkiye'de 46 ilde 240 tesisle bu alanda hizmet verildiğini kaydetti.

Kozaklı Belediye Başkanı Çelik de, belediye başkanlığı görevinde 8 yılını doldurduğunu, bu süreçte 7 dev tesisin temelini attığını, bunların da 6'sının açılışını yapma imkanı bulduğunu belirtti.

İlçenin son 10 yılda 150 milyon dolarlık yatırım aldığını kaydeden Çelik, Kozza Termal'in de faaliyete girmesi ile birlikte 7 bin olan yatak kapasitesinin 8 bin 500'e çıkacağını, hedeflerinin 10 bin yatak kapasitesi ve 2 bin 500 istihdam olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hazırlanan butonlara basarak tesisin temelini attılar. Öksüzkaya ve beraberindekiler ardından örnek daireleri gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Program, sanatçı ve televizyon programcıları Songül Karlı ve Uğur Arslan'ın konseriyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz