Kozan Belediyesi haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı

Kozan Belediyesi yaz aylarında vatandaşın çilesi haline gelen başta tatarcık humması, kene, bit ve pire...

Kozan Belediyesi yaz aylarında vatandaşın çilesi haline gelen başta tatarcık humması, kene, bit ve pire gibi haşerelere karşı mücadeleyi yoğunlaştırdı. Bu kapsamda haşere üreten yerlerde ilaçlama çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, insan sağlığı üzerindeki her türlü tehdidi ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içinde olduklarını belirtti.

Özgan geçen yıllarda tatarcık hummasından dolayı oluşan rahatsızlıkların tekrar yaşanmaması için akşamları yapılan haşerelere yönelik mücadeleye gündüzleri de sokak, ev ve ahırlarda ilaçlama ile destek verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kasım ayında başlayan larva çalışmasının Mayıs ayına kadar devam ettiğini anlatan Özgan, "Akşamları uçkunla mücadele yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan tatarcık hummasına yönelik rahatsızlıklardan dolayı Şevkiye Mahallesi Çanaklı Mevkiinde başlattığımız çalışmada tüm mahallenin sokakları, evlerin bodrum, bahçe, balkon altları ve mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda, kara sinek, bit, pire insan sağlığına zararlı olabilecek haşerelerin üreyebileceği tüm mekanları ilaçladık." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: