Kozan Kalesi Yakınlarında Yangın

Kozan'da, tarihi kale yakınlarındaki bir evin bahçesindeki kuru ot ve çalıların tutuşması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kozan'da, tarihi kale yakınlarındaki bir evin bahçesindeki kuru ot ve çalıların tutuşması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Kozan Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü'ne, Yarımoğlu mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Parkı yakınındaki Berfin sokakta bulunan bir evin arka bahçesindeki kuru ot ve çalılıkların tutuştuğu, alevlerin kale yönüne ilerlediği ihbarında bulunuldu.

Yangın, polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri ile çevredeki vatandaşların müdahalesi ile yakınındaki evlere ve tarihi Kozan Kalesi eteğindeki zeytinlik ve makilik alana sıçramadan kısa sürede söndürüldü.

Reklam
Reklam

TEDAŞ ekiplerinin önlem amaçlı bölgedeki enerji akımını kestiği yangına vatandaşlar da evlerinden çektikleri çeşme hortumu ile müdahale ederek itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmasına yardım etti.

Tamamen söndürülen yangının çıkış sebebinin araştırıldığı bildirildi.

Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: