Kozan Narenciyesi Artık Daha Kolay Pazarlanacak

Adana’nın Kozan ilçesinde yıllar önce kurulan Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı...

Adana’nın Kozan ilçesinde yıllar önce kurulan Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu ruhsat sorunu çözülerek resmi hal statüsüne kavuşturulduğu bildirildi. Böylece, narenciyesi ile öne çıkan ilçenin ürünlerini daha kolay pazarlama imkanına kavuşacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Kozan’da bir programa katılan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar; Burada yaptığı açıklamada “Gümrük ve Ticaret Bakanımızla görüştük, bu konuda yasal düzenlemeler olmuştu. Kozan yaş sebze ve meyve açısından son derece önemli bir ilçemiz. Dolayısıyla Kozanlı üreticilerimizin ürünlerini pazarlaması açısından çok önemli bir kapı açıldı. Bizlerde onun gereğini yerine getiriyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı, Bakan Yardımcımız ve Genel Müdürlerimizin çok ciddi katkıları var. Artık bundan sonra ki iş Kozan’da ki işletme sahiplerinde olacak. Kozan’da yetişen ürünleri ülkemizin her noktasına tanıtacaklar”dedi.

Reklam
Reklam

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da "Kozan Yaş Sebze Hali eski Belediye Başkanlarımızdan Mustafa Azgın zamanında yapılmıştı. Bazı sorunlardan dolayı ruhsat alınamamıştı. Ruhsat sorunu olunca buradan giden kamyonlarımız ruhsat sorunu yaşıyorlardı. Bu sorunu aşmak için biz oda başkanımızla beraber sorunun çözümü için milletvekillerimizi ziyaret etmiştik. Bakanlarımızla ve genel müdürümüzle bu konuyu görüştük ve daha sonra eksiğimiz olan kantarımızı da halimize kazandırdık" dedi.

Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş ise, Yaş Sebze Meyve Hali'nin yasallaşmasına katkı sağlayan milletvekili, belediye başkanı parti ilçe başkanına teşekkür borçlu olduklarını söyledi. Delibaş, "Halimiz Kozan için büyük bir önem taşıyor. Kozan’ımızda yaklaşık üç yüz bin ton narenciye rekoltemiz var. Tabi bu ürünler ilçemiz dışına gidince bunun önemini anlayacağız. Üreticilerimiz ürünlerini artık daha rahat bir şekilde pazarlayabilecekler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz