Kozan'da "Ana Kız Okuldayız" kampanyası sürüyor

Kozan'da, "Ana Kız Okuldayız" kampanyasının başarıyla sürdüğü bildirildi.

Kozan'da, "Ana Kız Okuldayız" kampanyasının başarıyla sürdüğü bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Eylül 2008 tarihinde başlatılan kampanya kapsamında Türkiye'de en az 3 milyon kişinin okur-yazar duruma getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kozan'da, 2008'den bu yılın 6 Mart tarihine kadar açılan 95 kursa 295'i kadın 696 kursiyerin katıldığını belirten Sönmez, bu tarihten sonra düzenlenen 80 kursa ise 750'si kadın 855 kişinin kaydının yapılmasının sağlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Sönmez, bu rakamın kendileri için başarı olduğunu, ilçe genelinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların evlerinde, tarlalarında ve bahçelerinde ziyaret edilerek kursa katılmaları için ikna edildiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: