Kozan'da Avcı Eğitimi Kursuna Ilgi

Kozan Halk Eğitim Merkezi(HEM) bünyesinde düzenli olarak açılan avcı eğitim kurslarının ilgi gördüğü bildirildi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi(HEM) bünyesinde düzenli olarak açılan avcı eğitim kurslarının ilgi gördüğü bildirildi.

HEM Müdürü Özgür Tanrıverdi, doğa ve çevreye sahip çıkan, bilinçli avcılar yetiştirmek için düzenli olarak açtıkları kurslara gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade ederek, son dönem kursuna katılan 36 avcı adayından 34'ünün yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandığını, talep geldikçe kurs açmaya devam edeceklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Şube Müdürü Mehmet Çevirgen ise, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avcılık belgesi alarak avlanmak isteyenlerin, avcı eğitim kursunu bitirerek sertifika alma zorunluluklarının bulunduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Çevirgen, bu kursları bitirmeyen ve avcılık belgesi almayan avcıların avlaklarda tüfek taşımaları ve avlanmalarının yasal olarak mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Kurs öğretmeni Mustafa Çakıcılı da, 32 saatlik kurs süresince katılımcılara doğayı koruma, avcılığın temel ilkeleri, ilk yardım, yaban hayatı ve güvenlik konularında uygulamalı ve teorik eğitim verdiklerini, yaban hayatını olumsuz etkileyen doğal yaşam alanlarına müdahale, çevre kirliliği ve bilinçsiz avcılık gibi yanlış davranışlar sebebiyle avcılığın bilinçli ve belgeli olarak yapılması için açılan bu tür kursları önemsediklerini söyledi.

Muhabir: Volkan Varan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: