Kozan'da Büyükbaş Hayvanlarda "3 Gün Hastalığı"

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Kozan'ın bazı ova köylerinde görülen "3 gün hastalığını" ihbara bağlı hastalık kapsamına alınması için çalışacağını

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Kozan'ın bazı ova köylerinde görülen "3 gün hastalığını" ihbara bağlı hastalık kapsamına alınması için çalışacağını bildirdi.

Develi, yazılı açıklamasında, Çukurova'da görülen salgın nedeniyle köylülerin zor durumda olduğunu ve hastalığın yayıldığını belirtti.

Kozan'da 26, Ceyhan'da da 2 köyde salgın görüldüğünü, şu ana kadar Kozan'da 79 büyükbaş hayvanın kesilerek telef olmaktan kurtarıldığını ve Ceyhan'da da 20 ihbar olduğun ifade eden Develi, hastalıkla ilgili yerel yetkililerin gerekli müdahaleleri yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Develi, hastalığın sıcak havalardan kaynaklanıp sineklerle yayıldığının bilindiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hastalık bölgesel özellikler taşıdığı için, ihbara bağlı bir hastalık olarak değerlendirilmiyor. Dolayısıyla Bakanlık her hangi bir tazmin yoluna gitmiyor. Doğal olarak zarar bireyselleşiyor ve köylülerimiz mağdur durumda. Hastalığın ihbara bağlı hastalık kapsamına alınması için çalışacağım. Bu konuda bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacağım."

Muhabir: Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: