Kozan’da Çiftçilere 19 Milyon 716 Bin Tl Hibe Desteği

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen yıl çiftçilere toplam 19.716.307,00 TL hibe desteği verildi.Kozan İlçe Gıda Tarım...

Adana’nın Kozan ilçesinde geçen yıl çiftçilere toplam 19.716.307,00 TL hibe desteği verildi.

Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ticaret Odası Toplantı salonunda Köy Muhtarları ile çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necati Doğanay, 2012 yılında Kozanlı çiftçilere bakanlığımız tarafından 19.716.307,00 TL bitkisel ve Hayvansal destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

Köy muhtarlarının yapması gerek konular üzerinde de açıklamalarda bulunan Doğanay, 2013 yılı hayvan hastalıkları ve hayvan hareketleri ile ilgili yaptırımlar konusunda çiftçilere kesilecek cezaları hatırlattı. Doğanay, Bakanlık tarafından alınan tedbirlere, yasaklara kısıtlamalara uymayanlara, yapılan kontrollerde gereken kolaylığı göstermeyenlere, bakanlık onaylı kesim yeri dışında kesim yapanlara ve hayvanların tanımlanmasında kullanılan malzemeleri tahrifat yapanlara 6400 TL, büyük ve küçükbaş hayvanlarla ilgili her türlü geç bildirim yapanlara 639 TL. evraksız ve küpesiz hayvan taşıyan araç başına 1279 TL, evraksız büyük baş hayvan taşıyanlara hayvan başı 383 TL para cezası verileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Doğanay 2012 yılı faaliyetleri konusunda da açıklamalarda bulunarak 6839 ÇKS dosyası alındığını ve sisteme girildiğini belirtti.

Toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çetin, Bazı bankaların müdürleri ile köy muhtarları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: