Kozan'da Eğitime Katkı Verenlere Plaket

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yeni kurulan Kozan İşletme Fakültesi'ne mekan oluşturulması amacıyla Kozan Meslek Yüksek Okulu'nda

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yeni kurulan Kozan İşletme Fakültesi'ne mekan oluşturulması amacıyla Kozan Meslek Yüksek Okulu'nda ek binalarının yapımına destekte bulunan bürokrat ve hayırseverlere, plaket verdi.

Akınoğlu, Meslek Yüksek Okulu'nda ÇÜ Senatosu üyelerinin de katılımı ile düzenlenen törendeki konuşmasında, Kozan Meslek Yüksek Okulu'nun Mobilya Dekorasyon Programı Atölyesi ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Uygulama Atölyesi inşaatlarının yapımına destek verenlere, teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Ek binaların yapımı ile Kozan İşletme Fakültesi'ne yer açılmasının sağlandığını belirten Akınoğlu, şöyle konuştu:

"Kozan Meslek Yüksek Okulu, ÇÜ için ayrıcalıklı bir yere sahip. Büyük bir meslek yüksek okulu. Binası, bir fakülte binasından daha büyük. Kozan'ın potansiyeli, bir fakülte gerektiriyordu. Bunun için işletme fakültesinin uygun olduğunu düşündük. Uzun bir aşamadan geçtikten sonra Cumhurbaşkanımızın imzası ile 2 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak kurulmuş oldu. Kozan İşletme Fakültesi öğrencileri, Kozan Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon Programı Atölyesi ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Uygulama Atölyesi'nin yeni binalara taşınmasıyla boşalacak mekanlarda eğitim görecek."

Akınoğlu, işletme fakültesinin eğitime başlaması konusunun süreç gerektirdiğini söyledi.

Yapılan çalışmalara katkıda bulunan Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve hayırseverlere teşekkür eden Akınoğlu, "Kozan İşletme Fakültesi için yeni bir bina da gerekecek. Bu yeni binanın yapımı da ÇÜ'nün yatırım programlarında yer alacak" dedi.

Reklam
Reklam

Alıkoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca yatırım programına alınan 500 kişilik yurt binasınında da tamamlandığında, başlangıç için yeterli olacağını kaydetti.

Kaymakam İzzettin Sevgili ise İşletme Fakültesi'nin ilçenin her alanda gelişmesine önemli katkıları olacağını, yatırım programına alınan öğrenci yurdunun yapımına başlanması içinde gayret göstereceklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi.

Daha sonra, Rektör Akınoğlu, Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan adına Başkan Vekili Hüseyin Çetin, hayırsever işadamları Yusuf Baysal, Ali Öztürk, Önder Alparslan ve Tufan Kandemir'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Törene, Kozan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Faruk Toklu, Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, ÇÜ Senatosu üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: