Kozan'da "Engellilere Toplu Konut Projesi"

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi'nce hazırlanan "Engelliye toplu konut projesi" düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi'nce hazırlanan "Engelliye toplu konut projesi" düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Dernek Şube Başkanı Ahmet Ünal, toplantıda projeye ilişkin bilgi verdi ve engelliler ve engelli yakınlarının görüşlerini aldı.

Ünal, amaçlarının, engellileri ucuza konut sahibi yapmak ve daha sağlıklı koşullarda yaşamalarına imkan sağlamak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu projemizi dernek genel merkezimize sunarak onay aldık. Projede yer alarak konut sahibi olmak isteyen 170 engellimiz, konut talep formu doldurarak, projemize temel olacak sayıyı oluşturdu. Bundan sonra arsa temini için ilgili kurumlarla görüşmelerimizi yapacağız ve Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) başvuracağız. Tamamen engellilerimizin ihtiyaçlarına göre planlanacak konutların günlük hayatı mümkün olduğunca kolaylaştıracak şekilde yapılmasını sağlayacağız. Bugün anne ve babasıyla yaşayan ve engeli sebebiyle iş verilmeyerek dışlanan, bir yuva kuramadığı için yaşamının ilerleyen yıllarında yalnız başına yaşamak zorunda kalan, ev kirası sebebiyle güç koşullarda yaşamını sürdüren engellilerimizi düşünerek hazırladığımız, kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak projemizin büyük destek bularak en kısa zamanda hayata geçeceğine inanıyorum. Projemiz geçekleşirse Türkiye'de bir ilk olarak örnek olacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Varan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: